To przejedz 35km na pelnym ogniu, potem 70 spokojnie, za cholere realia nie pokryja sie z obc.spa pisze:Pół litra w te czy wefte..co to za różnicaNie wiem jak radził sobie komputer z obliczaniem spalania w latach 90tych, ale dzisiejsze cabriolety powinny mieć algorytmy uwzględiające pofałdowane płótno na górze, czy wiry za szybą przy złożonym dachu;) Trzaby zapytać takiego e93 czy OBC nie ciulo
Spalanie e36 m3 3.0
Re: Spalanie e36 m3 3.0
Pewnie że nie. Bardziej chodziło mi o: reset - trasa 100%, reset - miasto 100%, reset - ogień 100% 

Jak chcesz wiarygodnie sprawdzic spalanie to przed tankowaniem zerknij na pozycje 6 czyli ilosc paliwa w zbiorniku nastepnie po zatankowaniu sprawdz ile przybylo przejedz 100km i sprawdz jeszcze raz ilosc paliwa w zbiorniku i bedziesz mial jak na dloni. U mnie funkcja spalania na sto w obc nijak sie ma do rzeczywistosci.
Pytanie czy miernik ilości paliwa w baku też jest wiarygodny 

Jak u mnie sprawdzalem to jest wiarygodny. Leje zalozmy 10l to i tyle mi przybywa na wyswietlaczu obc. Latwo sprawdzic wiec sprawdz u siebie. Tylko pamietaj aby chwile odczekac po zatankowaniu.
Nowe wartości
według komputera: trasa Ustroń - Chorzów noc puste drogi 90 - 130 9,4l. Miasto w korkach 17,4l. Miasto parę boków i ostrego przyśpieszania i ogólnie dobre tempo 22,3l.

Miernik nie jest miarodajny... Jak odpalisz auto pokazuje wartość x jak sie zagrzeje to już co innego...